Blog

Elise werkt als Dispatcher bij Elia

Wil je als starter jouw technische en managementkennis een extra boost geven via uitdagende praktijkopdrachten? Elia heeft een hart voor jong talent! Een van die talenten die binnen ons bedrijf alle kansen krijgt, is Elise. Als Starter Network Operations krijgt ze de kans om tijdens een twee jaar durend startersprogramma van diverse professionele uitdagingen te proeven.

Elise

Technical Starter Programma

“Na mijn studies elektromechanica ging ik als programmeur aan de slag. Dit was een boeiende eerste werkervaring, maar na verloop van tijd wou ik wat veelzijdiger en uitdagender werk. Het Technical Starter Programma van Elia leek me de ideale formule om dit te realiseren, omdat je op twee jaar tijd in vier verschillende afdelingen – hoog- en laagspanning, kabels en lijnen, dispatching,… – aan de slag kan gaan. In februari 2022 schoot ik uit de startblokken, waarbij ik meteen collega’s mocht vergezellen on the road. Na drie maanden werkte ik een half jaar lang als assistente exploitatie, gevolgd door een coördinerende rol in het PowerFactory Action Plan. Vandaag staat de titel Starter Network Operations op mijn visitekaartje.”

Unieke leerschool

“Deze diverse mix van taken en verantwoordelijkheden was – en is nog steeds – een fantastische leerschool voor een starter. Ik spijker niet enkel mijn technische skills bij, maar krijg ook de kans om mijn persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Dit startersprogramma is niet alleen een fantastisch platform om een groot bedrijf als Elia beter te leren kennen, maar ook een unieke springplank om door te groeien naar een job met meer verantwoordelijkheid, zoals teamleader of projectmanager.”

Actie en interactie

Op weg naar nieuwe professionele uitdagingen kan Elise zeker waardevolle kwaliteiten voorleggen. “Ik hou van actie en interactie met collega’s en externe partners. Omgaan met collega’s uit verschillende afdelingen geeft me energie en levert me verfrissende nieuwe inzichten op over de sector waarin we werken. Een van mijn sterktes is dat ik met iedereen goed overweg kan en vlot nieuwe contacten leg. Ook het vertalen van technische vraagstukken in oplossingen in een begrijpelijke taal geeft me een kick. In the long run werken we als één blok samen om Elia een onmisbare marktspeler in de energiesector te maken, met tevreden klanten – bedrijven, consumenten en alle partijen als tussenschakel – als ultieme doelstelling.”

Ambitieuze bedrijfswaarden

“Nóg een reden waarom ik me zo thuis voel bij Elia, zijn de bedrijfswaarden die ik voor de volle 100 procent onderschrijf: veiligheid eerst, de samenleving voorop en gedreven door performantie. Via een systeem van permanente feedback stellen we onszelf voortdurend in vraag. Ook leggen we de lat voor kwaliteit en veiligheid hoog en gaan we voluit voor een dienstenaanbod dat goed is voor mens en milieu. Aan die doelstellingen werk ik heel graag mee!”

Ook zin in een job als Dispatcher? Bekijk onze vacature.