Blog

Camille werkt als Technieker Laagspanning bij Elia

Elia heeft een van de meest betrouwbare hoogspanningsnetten van Europa. Dat is geen toeval, als je weet dat dagelijks honderden techniekers laagspanning druk in de weer zijn om de beveiliging, controle en kwaliteit van het net op te volgen. Daar komt echter heel wat bij kijken. Vraag dat maar aan Technieker Laagspanning Camille.

Camille

Energiegever

“Na mijn bachelorstudies elektromechanica was het bijna vanzelfsprekend dat ik bij een topwerkgever als Elia zou terechtkomen. Ik koos bewust voor een solide bedrijf dat een essentiële dienst levert, met oog voor duurzaamheid, innovatie en mooie arbeidsvoorwaarden. Van werken bij Elia krijg ik energie, letterlijk en figuurlijk! Bovendien voelt het fantastisch om via mijn job als Technieker Laagspanning mee te werken aan een betrouwbaar en veilig elektriciteitsnet. Ik geniet met volle teugen van mijn divers takenpakket.”

Safety first!

“Samen met mijn collega’s van het onderhoudsteam ga ik dagelijks de baan op om onze beveiligings- en controlesystemen te testen. Merken we bepaalde zaken op die niet kloppen? Dan schieten we meteen in actie om dit op te lossen. Want de levering van elektriciteit verdraagt geen halfslachtige oplossingen. Kordaat actie ondernemen is de boodschap! Dankzij een hechte samenwerking in ons team slagen we er altijd in om problemen tijdig op te sporen.”

Passie voor techniek

“Voor de job van Technieker Laagspanning moet je een passie voor techniek hebben, samen met een grote interesse voor digitalisering en automatisatie. Dat is bij mijn collega’s en mezelf zeker het geval! In ruil krijg ik de kans om te werken met de laatste technologieën, mag ik me verdiepen in andere technische afdelingen en moedigt mijn werkgever me aan om continu bij te leren. Iets wat me erg aanspreekt, want van nature ben ik een heel nieuwsgierig persoon.”

Sparring partner

“Als ik moet kiezen tussen teamwork of individueel werken, dan kies ik resoluut voor het eerste. Zonder collega’s zou ik immers geen sparring partners hebben om ideeën af te toetsen of vragen te stellen. En het is dankzij die wisselwerking dat we samen onze technische kennis op peil blijven houden. We sporen elkaar aan om onze klanten de allerbeste dienstverlening te bieden. En dat de sfeer in ons team uitstekend is, maakt van werken bij Elia helemaal een plezier!”

Doorgroeimogelijkheden

Enthousiasme, gedrevenheid en een positieve attitude. Met die drie trefwoorden omschrijft Camille de sfeer in haar team. “Die combinatie werkt erg aanstekelijk en doet ons dagelijks die extra mile lopen. En wie weet is mijn job als Technieker Laagspanning de ideale springplank binnen Elia om door te groeien naar andere technische afdelingen en zo een brede kennis in de sector op te bouwen.”

Ook zin in een job als Technieker Laagspanning? Bekijk onze vacature.