Blog

Julien werkt als Junior Asset Manager bij Elia

Als netbeheerder voor elektriciteitstransmissie staat Elia dag en nacht garant voor een stabiel en betrouwbaar elektriciteitsnetwerk in ons land. Om die opdracht mee in goede banen te leiden, geven technische experts binnen het bedrijf dagelijks het beste van zichzelf. Maak kennis met junior asset manager Julien.

Julien

Spanningskwaliteit in het vizier

“Een veilig en betrouwbaar elektriciteitsnet komt er niet zomaar. Daarvoor zijn dag en nacht heel wat inspanningen vereist om tijdig problemen en afwijkingen te identificeren die de efficiëntie en stabiliteit van het netwerk kunnen beïnvloeden. Als Expert Power Quality bij Elia hou ik samen met mijn collega’s de spanningskwaliteit op het net nauwgezet in het oog. We zorgen niet alleen voor een dagelijkse monitoring, maar we houden ook de planning voor de komende maanden goed in het oog. Zo kunnen ondernemers en particuliere consumenten op hun beide oren slapen.”

Technische kennis op peil houden

Julien is niet enkel verantwoordelijk voor het beheer van de spanningskwaliteit op het Elianetwerk, maar ook voor de technische opvolging van elektromagnetische velden bij de netwerkbeheerder. “Tijdens mijn studies en eerste werkervaring bouwde ik een grondige technische kennis op. Vandaag blijf ik die kennis continu bijschaven via zelfstudie, vakseminaries en het delen van kennis met collega’s. Mijn leidinggevende spoort me trouwens actief aan om levenslang te blijven leren. Zo hou ik de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied, met een zicht van 360 graden op technische onderwerpen.”

Teamwork rendeert!

Werken bij Elia, een topwerkgever in de energiesector, is voor Julien een eer en een uitdaging. “Op basis van waarden als duurzaamheid en innovatie is Elia een bedrijf dat voortdurend investeert in de toekomst en actief bijdraagt aan de overgang naar hernieuwbare energie. Als Expert in Power Quality ben ik trots om deel uit te maken van een team van professionals dat deze visie deelt en zich inzet voor het leveren van de hoogste normen op het vlak van netkwaliteit. Want een veilig en betrouwbaar elektriciteitsnet is een absolute topprioriteit van iedereen aan boord van Elia.”

Helikopterzicht meets analytisch vermogen

Wat zijn volgens Julien enkele belangrijke vaardigheden voor de job van Expert Power Quality? “Een helder helikopterzicht, een sterk analytisch vermogen, een krak in communicatie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Omdat het elektriciteitsnetwerk enorm en complex is, kan ik dankzij een helikopterzicht de impact van veranderingen op verschillende punten van het netwerk evalueren en goed begrijpen hoe deze elkaar beïnvloeden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van de elektriciteit blijven waarborgen.”

“Problemen qua power quality vereisen vaak gedetailleerde analyses om ze te begrijpen. Een van mijn sterktes is dat ik snel gegevens verzamel, interpreteer en vertaal naar bruikbare acties, zodat ons netwerk altijd aan de hoogste normen voldoet. Hierbij speelt ook communicatie een essentiële rol, want in mijn functie werk ik samen met verschillende teams binnen Elia, aangevuld met externe partners en belanghebbenden. Daarom is het van groot belang dat ik complexe technische informatie helder en begrijpelijk kan communiceren. Dit bevordert een effectieve samenwerking en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde lijn zit als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van ons elektriciteitsnetwerk.”

Ook zin in een job als Technieker Kabels en Lijnen? Bekijk onze vacature.