Blog

Didier werkt als Strategisch Analist bij Elia

Op de Belgische energiemarkt is Elia een toonaangevende speler, met energietransitie, duurzaamheid en innovatie als sleutelelementen in de bedrijfsstrategie. Voor het management is het cruciaal om de vinger aan de pols te houden van wat er in wereld gebeurt en dit te vertalen naar strategische actiepunten. Een job op maat van strategisch analist Didier.

Didier

Als een vis in het water

“Als Strategisch Analist bij Elia voel ik me als een vis in het water. Het is immers fantastisch om binnen een topspeler in de energiesector de toekomst van onze industrie mee te mogen vormgeven. Elke dag duik ik in trends, technologische ontwikkelingen en beleidsmaatregelen die onze sector aanbelangen. Samen met mijn collega’s verwerk en vertaal ik deze complexe info tot strategische aanbevelingen voor het management.”

Switch naar duurzame energie

“Al tijdens mijn studies had ik erg veel interesse in het energievraagstuk, met onder meer de transitie van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen. In mijn huidige job lever ik een bijdrage om Elia mee op de kaart te blijven zetten als onmisbare speler in de switch naar duurzame energie voor bedrijven en particulieren. Als Strategisch Analist bij Elia ben ik zeer goed omringd met fijne en professionele collega’s die deze missie delen en zich ook inzetten voor innovatie en vooruitgang in de energiesector.”

Helikopterzicht

“In mijn rol moet je altijd vooruitkijken en bredere trends in de energie-industrie begrijpen. Dat helikopterzicht is zeker een van mijn sterke punten. Dit helpt me om verbanden te leggen tussen verschillende aspecten van mijn job en om strategische beslissingen te nemen waarmee de directie van Elia toekomstige uitdagingen kan aanpakken.”

Holistische teamvisie

“Ook mijn analytisch vermogen en bereidheid om kennis te delen met anderen, beschouw ik als mijn sterke punten. Ik hou ervan om complexe info te verwerken en om te toveren tot advies in mensentaal, waarna ik deze info graag met andere collega’s deel. Dit maakt ons team extra sterk en tilt onze gezamenlijke kennis over onze sector naar een hoger niveau, mede dankzij een holistische aanpak. Omdat die wisselwerking erg belangrijk is, verkies ik om op kantoor te zijn in plaats van thuiswerk. Zo hou ik optimaal voeling met wat op de werkvloer gebeurt.”

Levenslang leren

Een open geest, uitgedaagd willen worden en met de nodige overtuigingskracht dossiers verdedigen. Dat maakt volgens Didier de job van Strategisch Analist bij Elia extra boeiend. “De energie-industrie is voortdurend in beweging en er komen voortdurend nieuwe gegevens en rapporten op ons af. Om relevant te blijven en strategische beslissingen te kunnen nemen, moet ik voortdurend op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen in de energiesector. Dit doe ik door deel te nemen aan conferenties, relevante opleidingen te volgen en vakliteratuur te lezen. Ik geloof sterk in levenslang leren, iets wat een topwerkgever als Elia volop aanmoedigt.”

Ook zin in een job als Strategisch Analist? Bekijk onze vacature.