Blog

Corbin werkt als designer bij Elia

Alles wat we bij Elia bouwen, installeren en onderhouden, moet eerst bestudeerd en ontworpen worden. Een team van designers zet ideeën voor elektrische installaties om in concept- en detailstudies, zodat elk infrastructuurproject beantwoordt aan alle technische vereisten. Maak kennis met Designer Corbin.

Corbin

Aan de tekentafel

“Als Designer ben ik mee verantwoordelijk voor de studies over secundaire systemen, meer bepaald op het vlak van de elektrische beveiligings-, controle- en sturingsapparatuur, de automatisatieapparatuur en meetapparatuur voor de hoogspanningsinstallaties van het elektriciteitsnet. Concreet ga ik op basis van projectnota’s van projectleiders aan de slag om beveiligingskasten voor kabels en lijnen te tekenen. Dit is best een uitdagende job, want het vak van Designer kun je niet op de school- of universiteitsbanken leren. Het cliché ‘Al doende leert men’ – met kennis verwerven on the job – is hier dus zeker van toepassing. Na mijn bachelor Eleketromechanica liep ik stage bij Elia, en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

Gevarieerd takenpakket

“Want de job van Designer is erg gevarieerd, met tal van verantwoordelijkheden in verschillende fasen: van studiefase tot de zogenaamde commissioningfase, waarbij ik mijn studie voorstel aan de testploeg. Het bestuderen en uitwerken van ontwerpen is individueel werk, maar tegelijk is ook teamwork hier cruciaal. Ik heb immers nauwe contacten met de exploitant, de leveranciers en de ondernemingen die instaan voor de montage van de elektrische apparatuur.”

Kennis bijspijkeren

“In mijn job als Designer is geen enkel project identiek. Dit maakt mijn job zo boeiend. Het aspect veiligheid – een van de bedrijfswaarden van Elia – loopt als een rode draad doorheen mijn takenpakket. Wat ik heel erg apprecieer aan mijn werkgever, is dat ik voortdurend aangemoedigd word om opleidingen te volgen. Zo neem ik regelmatig deel aan een opfrissingscursus BA4 – over veilig werken met elektriciteit – en een opleiding telesignalisatie. Deze bijscholing is onmisbaar om mijn job accuraat te kunnen uitoefenen.

Met beide voeten in de praktijk

“Oog voor detail, een positieve ingesteldheid en leergierigheid. Dit zijn mijn sterke punten die ik graag inzet om binnen Elia het beste van mezelf te geven. Tegelijk doe ik er alles aan om lessen te trekken uit fouten die ik af en toe maak aan de tekentafel. En vooral: ik deel deze lessons learned met mijn collega’s, zodat we elkaar blijven uitdagen en elkaars kennis een niveau hoger tilllen.

Teamwork én fieldwork genieten mijn voorkeur, omdat ik op die manier voeling blijf houden met de dagelijkse praktijk. Deze job wil ik zeker nog enkele jaren blijven doen, weliswaar in combinatie met een extra masteropleiding via afstandsonderwijs.”

Ook zin in een job als Designer? Bekijk onze vacature.