Blog

Anne werkt als Field Trainee bij Elia

Bij Elia geven we ondernemende en gedreven collega’s alle kansen. We slaan de handen in elkaar, delen onze kennis en streven naar een open dialoog. Blijkt een medewerker een natuurtalent te zijn in leidinggeven? Dan ondersteunen we hem of haar vol enthousiasme! Maak kennis met Anne, Field Trainee.

Anne

Gelukkige medewerkers

“In het voorjaar van 2021 doorliep ik als Young Graduate het Field Engineer Programma van Elia. Een zeer leerrijke ervaring, omdat ik als starter op het terrein ontdekte hoe Elia-techniekers hun taken in de praktijk uitvoeren, inclusief het onderhouden en beveiligen van elektrische installaties. Met mijn eigen technische bagage als industrieel ingenieur elektromechanica kon ik ook zelf mijn praktijkkennis uitdiepen.”

“De combinatie van techniek en een mensgerichte aanpak heeft me altijd al geboeid. Voor een veilige en aangename werkomgeving bij een marktspeler als Elia is niet enkel een helder technisch framework met duidelijke interne procedures en processen nodig, maar ook een leidinggevend kader dat medewerkers ondersteunt en begeleidt. Als werknemers correct aangestuurd worden, dan voelen ze zich gelukkiger op de werkvloer en worden ze ook productiever.”

Grote verantwoordelijkheid

Sinds begin september 2023 werk ik als Manager Operational & Safety Excellence bij Elia. In die functie stuur ik hiërarchisch een collega-technieker aan, samen met het functioneel aansturen van ploegleiders. Samen met hen leid ik het onderhouden, herstellen of vernieuwen van vermogensschakelaars of transformatoren bij grote klanten als BASF en TotalEnergies in goede banen. Een job met veel verantwoordelijkheid, maar die ook veel voldoening schenkt!”

Klaargestoomd voor nieuwe uitdaging

“Ik ben Elia erg dankbaar dat ze me alle kansen geven om mijn leidinggevende vaardigheden te ontplooien. Via een intern opleidingstraject werd ik klaargestoomd voor deze spannende uitdaging, met ook een intensief taalbad om in meerdere talen mijn ‘mannetje’ te staan in een complexe technische omgeving. Ik ben alleszins klaar om de toekomstvisie van Elia als innovatie marktspeler in de sector mee uit te dragen. Hiervoor wil ik mijn sterke punten maximaal inzetten: empathie, enthousiasme, mensgerichtheid en een helder helikopterzicht op onze business. En laat me maar uit mijn comfortzone treden, daar kan ik op termijn alleen maar van groeien!”

Innovatie of traditie?

“Als ik moet kiezen tussen traditie of innovatie, dan kies ik voor beide thema’s: de inzet van nieuwe technieken en technologieën is uiteraard superbelangrijk in de sector waarin Elia actief is, maar tegelijk pleit ik ervoor om systemen en actieplannen tradities die goed werken te behouden. Dankzij innovatie kunnen we binnen ons bedrijf geavanceerde technologieën zoals slimme netwerken en hernieuwbare energie-integratie inzetten, die de efficiëntie kunnen verhogen en duurzaamheid kunnen bevorderen. Anderzijds is traditie essentieel voor stabiliteit en betrouwbaarheid van de stroomvoorziening. Een juist evenwicht vinden tussen deze twee elementen lijkt me dus de beste piste te zijn.”

Ook zin in een job als Field Trainee? Bekijk onze vacature.